Obiective turistice Campia Turzii | Lacase de cult Campia Turzii | Biserici si Manastiri Campia Turzii

Obiective turistice Campia Turzii | Puncte de interes turistic Campia Turzii | Informatii turistice Campia Turzii




Cazare Romania > Transilvania > Judetul Cluj > Cazare Campia Turzii > Obiective Turistice Campia Turzii


 
 

Obiective Turistice Campia Turzii

Oferte Campia Turzii 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Campia Turzii

Nota 9.3 din 10 pe baza a 2 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Campia Turzii

 
     
 
 
 
     
 
 

Biserica Ortodoxa Romana 2 cu Hramul Invierea Domnului La 30 iulie 1943 s-a pus piatra de temelie a bisericii si s-au demarat lucrarile de constructie. Desavarsirea interiorului a avut loc in anii 1970 cand acesta a fost decorat mural remarcabil atat din punct de vedere iconografic cat si stilistic. Pictura este executata in stil neobizantin iar constructia in plan cruciform.

Biserica Ortodoxa Romana 3 cu Hramul Sfintii Arhanghele Mihail si Gavril Constructia acestei biserici a inceput in anul 1928 si a durat timp de 2 ani, fiind terminata si sfintita in anul 1930. Edificiul este in forma de cruce cu absidele laterale si cu cea de la altar in forma de poligon cu cinci laturi.

Biserica Ortodoxa Romana 1 cu Hramul Adormirea Maicii Domnului Marturiiloe documentare atesta faptul ca punerea temeliei bisericii a fost facuta in anul achizitionarii terenului, adica 1910. In 1983 interiorul bisericii s-a refacut si s-a pictat in stil bizantin.
Asa cum se prezinta astazi, privita in exterior, constructia are un plan cruciform, in timp ce absidele laterale se inscriu in forma unui poligon.

Biserica Romano-Catolica A fost construita in anul 1898. Interiorul este aranjat dupa ritualul latin.

Biserica Reformata de rit Calvin
Este cel mai vechi edificiu din oras care se mai pastreaza, fiind inaltat in anii 1679-1680. Biserica apare si azi ca o constructie fortificata fiind imprejmuita cu zid de piatra. Odinioara zidul era mai inalt dar in vremurile apropiate, pierzandu-si rolul de aparare, a fost micsorat. In 1786 I s-au adus unele modificari: s-a refacut interiorul si s-a reparat bolta pe cheltuiala contesei Kendeffi Rakhel al carei nume este scris pe o placa de marmura din stanga amvonului.

Biserica Apostolica Penticostala Este o constructie noua realizata intre anii 1989-1991 in care isi gasesc adapost spiritual 700 de credinciosi.

Cimitirul eroilor In luptele purtate in toamna anului 1944 pe teritoriul localitatii Campia Turzii, au cazut eroic 61 de ostasi romani, 225 ostasi sovietici si 13 soldati maghiari din armata inamica.
Pentru ca eroii au fost inhumati in gradini, curti si alte locuri ale localitatii, in anul 1945 s-a realizat unul dintre cele mai frumoase cimitire de eroi in care cei cazuti au fost reinhumati in morminte individuale si comune.
In anul 1958 in parcul din centrul orasului a fost ridicat un obelisc in memoria ostasilor romani cazuti in luptele de atunci.

Bustul lui Mihai Viteazul Mihai Viteazul este figura istorica emblematica pentru neamul romanesc fiinca el a reusit la 1600 unirea celor trei principate romanesti sub o singura carmuire. Mihai Viteazul este un simbol al zonei noastre pentru ca si-a gasit sfarsitul in tabara sa de la Turda unde a fost atacat si ucis de catre oamenii generalului Basta. Trupul lui a fost ingropat in municipiul vecin iar capul a fost dus la Manastirea Dealul.